Glasspinnar - recept på blåbärspinnar med yoghurt och granola

Svalkande. Mycket bär, yoghurt och granola gör de här glasspinnarna lite nyttigare.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 225 g blåbär - frysta
  • 2 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 vaniljstång - urskrapad
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,25 dl granola

Gör så här

  1. Tina bären något.

  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna och ¼ dl av sockret till ett fast skum.

  3. Mixa ihop äggulor, resten av sockret och vaniljfrön med en mixerstav.

  4. Spara ½ dl blåbär. Tillsätt resten av bären och yoghurten i äggsmeten. Mixa till en puré.

  5. Vispa grädden. Vänd ner den i blåbärssmeten. Vänd sist ner äggvitan med luftiga tag.

  6. Fördela granolan och resten av blåbären i botten på glassformar. Häll i glassmeten. Stick i pinnar. Frys glassarna i minst 3 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök