Blåbärspaj - klassiskt enkelt recept

Det här är en smaskig, lite seg blåbärspaj, som serveras ljummen. Den går utmärkt bra att frysa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 120 g smör
  • 1 ägg
  • 2,25 dl strösocker
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g blåbär

Tillbehör

  • vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör ner smöret.

  3. Bred ut smeten i formen. Strö över blåbären och grädda på nedersta falsen ca 1 timme och 10 minuter. Täck ev med bakplåtspapper.

  4. Servera pajen ljummen med vaniljsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!