Blåbärspaj - klassisk smulpaj med blåbär
Tillagning: 15 minuter
I ugn: 20 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
I ugn: 20 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Klassisk smulpaj med blåbär kan vara något av det godaste som finns. Det går bra med både frysta och färska blåbär. Havregryn ger pajen en lite nötig ton och ger trevligt tuggmotstånd.
Ingredienser
-
450 g
blåbär
-
0,5 dl
strösocker
-
1 msk
potatismjöl
Smuldeg
-
125 g
smör
- kylskåpskallt
-
1 dl
vetemjöl
-
2 dl
havregryn
-
0,75 dl
strösocker
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225 °. Lägg blåbären i en pajform och strö över socker och potatismjöl.
-
Nyp ihop smör, mjöl, havregryn och socker med fingrarna till en smulig deg. Fördela smuldegen över blåbären.
-
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min. Servera pajen med vaniljsås eller glass.