Blåbärskrabbelurer med kokosgrädde

Smarriga krabbelurer med smak av blåbär och kokos. Smeten blandas ihop hemma och tas med i en spritspåse på utflykten. Tänk på att den inte kan förvaras för varmt och för länge eftersom det är ägg i smeten.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Blåbärskrabbelurer

  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk hela kardemummakärnor - mortlade
  • 1,5 dl mjölk
  • smör - till stekning
  • 2 dl blåbär
  • 4 msk riven kokos

Tillbehör

  • 1 burk kokosgrädde
  • 2 dl blåbärssylt
  • 2 dl blåbär - färska

Till garnering

  • mynta
  • florsocker

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och strösocker. Blanda ihop de torra ingredienserna. Häll mjölken i äggsmeten och vispa ner de torra ingredienserna. Fyll en spritspåse med smeten och förslut den med en påsklämma.

  2. Stek smeten som plättar i smör i en panna. Lägg på lite blåbär och strö över kokos. Grädda plättarna på båda sidor tills de fått en fin gyllenbrun färg.

  3. Servera krabbelurerna med vispad kokosgrädde, blåbärsylt och blåbär. Garnera dem med färska blåbär och mynta. Pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!