Blåbärskaka med lime

En blåbärskaka med extra blåbär och limesocker till garnering. Bara att röra ihop och njuta.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Blåbärskaka

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk limeskal - rivet
  • 3 msk lime - pressad
  • 2 dl blåbär

Garnering

  • 1 tsk limeskal - rivet
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl blåbär

Tillbehör

  • grädde - lättvispad, eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner ägg, socker, mjöl, vaniljsocker, limeskal och limesaft.

  2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 24  cm i diameter. Strö på blåbär. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min.

  3. Blanda limeskal och socker. Strö 1 dl blåbär och limesocker på kakan och servera med lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!