Blåbärskaka i långpanna

Blåbärskaka i smidig långpanna. Gör sommardesserten i långpanna som räcker till många.
Allt om Mat
Blåbärskaka i långpanna
Blåbärskaka i långpanna Foto: Ove Lindfors

Blåbärsrutor

  • 200 g smör
  • 6 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 5 dl blåbär - färska eller frysta
  • 50 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i smöret. Blanda till en slät smet.

  3. Häll smeten i långpannan. Strö över bär och mandelspån.

  4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Drag kakan ur pannan med hjälp av pappret och lägg på ett galler. Låt kakan svalna under långpannan och skär den sedan i rutor.

Vad tyckte du om receptet?