Blåbärsgröt

Blåbärsgröt – redaktionens favorit! Servera den ljummen med iskall mjölk.
Monica Bjerkerud Sjøli
Servera gröten med mjölk eller yoghurt.
Servera gröten med mjölk eller yoghurt. Foto: Aina C Hole

Blåbärsgröt

  • 500 g blåbär - 3/4 dl
  • 0,75 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 1,5 dl fullkornsvetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • mjölk - eller naturell yoghurt

Gör så här

  1. Koka upp blåbär, socker och vatten. Vispa i mjölet och låt sjuda ca 10 min. Rör då och då. Krydda med salt.

  2. Servera gröten med mjölk eller yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!