Blåbärsgröt med banan och havremjölk

En gröt som håller dig mätt och energifylld länge. I blåbär finns polyfenoler som har en antiinflammatorisk inverkan.
Elisabeth Johansson
Blåbärsgröt med banan och havremjölk
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Blåbärsgröt

  • 4 dl havregryn
  • 9 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk chiafrön
  • 3 msk blåbärspulver

Tillbehör

  • 4 msk jordnötssmör
  • 1 dl mandlar
  • 2 dl blåbär - färska
  • 4 msk gojibär
  • 2 bananer
  • 1 msk frön - blandade,till exempel chiafrön, hampafrön, sesamfrön eller solroskärnor
  • havremjölk - eller mjölk

Gör så här

  1. Lägg havregryn, vatten, salt och chiafrön i en kastrull. Koka upp och rör i blåbärspulver, sjud ett par minuter och rör om då och då.

  2. Servera gröten i portionsskålar med jordnötssmör, mandlar, blåbär, gojibär och skivade bananer. Strö över frön och servera med havremjölk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök