Blåbärscurd med citron

Blåbärscurd med citron – perfekt på den rostade mackan eller som tillbehör till en smakrik ost som gruyère.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 l blåbär - (ca 500 g)
  • 1 citron
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 100 g smör - rumsvarmt

Gör så här

  1. Koka blåbären på svag värme ca 10 min. Pressa dem genom en finmaskig sil med baksidan av en sked. Kasta bort skalen som blir kvar i silen.

  2. Häll blåbärssaften i en skål och ställ den över ett vattenbad. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ut saften. Blanda ner citronskal, citronsaft, socker och ägg i blåbärssaften. Hetta upp blandningen under vispning och fortsätt röra tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen och vispa i bitar av smöret.

  3. Häll upp curden i väl rengjorda burkar. Kyl genast och förvara kallt. Curden håller 3–4 veckor i kylen och ca 6 månader i frysen.

Foto: Lisa Björner

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!