Blåbär och vaniljkräm med knäckigt täcke

Recept på blåbär och vaniljkräm med knäckigt täcke. Välj vaniljsocker med ordet äkta i namnet, eftersom det betyder att vaniljsockret innehåller frön från vaniljstången och därför har mer smak än vanligt vaniljsocker.

Blåbär och vaniljkräm med knäckigt täcke
Färska blåbär i vaniljkräm Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g blåbär
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 5 äggulor
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • 4 msk strösocker

Gör så här

  1. Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och majsstärkelse i en kastrull. Låt koka upp under omrörning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och vispa i vaniljsockret. Låt krämen svalna.

  2. Fördela blåbären i portionsformar. Häll över vaniljkrämen. Strö på sockret och bränn med en brännare tills sockret har smält och fått fin färg. Servera.

Vad tyckte du om receptet?