Björnbärssockerkaka med havresmulor
I ugn: 45 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Bjud på en saftig björnbärskaka till sommarfikat! Havresmulorna på kakan ger ett gott crunch och god rostad smak.
Ingredienser
-
100 g
smör
-
3
ägg
-
2 dl
strösocker
-
1 dl
mjölk
-
3 dl
vetemjöl
- (180 g)
-
2 tsk
bakpulver
-
2 tsk
vaniljsocker
-
2 dl
björnbär
Havresmulor
-
75 g
smör
-
2 dl
havregryn
-
0,5 dl
strösocker
-
1 msk
vetemjöl
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Havresmulor: Smält smöret. Blanda ihop alla ingredienser.
-
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll smörmjölken i äggpöset och vänd ner mjölblandningen. Blanda till en jämn smet.
-
Lägg havresmulorna i botten på en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. Häll i sockerkakssmeten och lägg i björnbären med jämna mellanrum.
-
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Ta ut kakan och låt den vila i formen ca 5 min. Vänd sedan upp kakan på ett fat och låt den kallna under formen.