Björnbärsmarmelad

Björnbärsmarmelad med härlig syra från citron. Servera till ­scones eller som fyllning i en ­rulltårta.
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 g björnbär
  • 1 dl citron - pressad
  • 1,5 dl vatten
  • 500 g syltsocker

Gör så här

  1. Rensa bären och lägg dem i en kastrull.

  2. Tillsätt citronsaft och vatten och låt koka ca 5 min.

  3. Rör i sockret och låt koka ytterligare ca 3 min. Ta kastrullen från värmen och skumma väl. Häll sylten i väl rengjorda glasburkar och låt kallna. Förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!