Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Björnbärs- och vaniljsnaps

Hemkryddad snaps blir godast! Björnbärs- och vaniljsnaps har en bärig och djup smak som ­rundas av med vanilj. Passar perfekt till inlagd sill, matjessill och inlagd stekt strömming.

Elisabeth Johansson
Björnbärs- och vaniljsnaps
Björnbärs- och vaniljsnaps
Björnbärs- och vaniljsnaps
Foto: Per Ranun

Ingredienser

  • 35 cl brännvin - t ex vodka
  • 3 dl björnbär
  • 0,5 vaniljstång

Gör så här

  1. Lägg björnbären i spriten och låt stå 1 dygn.

  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön i spriten och låt stå ytterligare ca 2 dygn.

  3. Sila snapsen.

  4. Passar bra till: Inlagd sill, matjessill och inlagd stekt strömming.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Per Ranung