Björnbärs- och vaniljsnaps
Tillagning: 10 minuter
Tillagning: 3 dygn
Aktiv tid c:a 3 dygn och 10 minuter
Tillagning: 3 dygn
Aktiv tid c:a 3 dygn och 10 minuter
Hemkryddad snaps blir godast! Björnbärs- och vaniljsnaps har en bärig och djup smak som rundas av med vanilj. Passar perfekt till inlagd sill, matjessill och inlagd stekt strömming.
Ingredienser
35
cl
-
35 cl
brännvin
- t ex vodka
-
3 dl
björnbär
-
0,5
vaniljstång
Gör så här
-
Lägg björnbären i spriten och låt stå 1 dygn.
-
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön i spriten och låt stå ytterligare ca 2 dygn.
-
Sila snapsen.
-
Passar bra till: Inlagd sill, matjessill och inlagd stekt strömming.
Vad tyckte du om receptet?
Foto: Per Ranung