Björnbärs- och krusbärsmarmelad

Gott till osten eller nybakade scones! En ljuvlig marmelad på björnbär och krusbär.
Mitt Kök
Björnbärs- och krusbärsmarmelad
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 g björnbär - ca
  • 500 g krusbär - ca
  • 1 dl vatten
  • 500 g syltsocker - ca 5 ¼ dl
  • 1 dl muscovadosocker - mörkt

Gör så här

  1. Skölj och skär bort blomfästet på bären. Dela krusbären. Lägg bär och vatten i en kastrull och koka under omrörning, cirka 15 minuter. Tillsätt syltsocker och muscovadosocker och koka kraftigt, cirka 5 minuter.

  2. Häll upp marmeladen på väl rengjorda varma burkar. Sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl. Servera till ost, rostad brioche eller nybakade scones.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök