Biskvier med godisfluff

Recept på söta biskvier att baka till påsk. Biskvier med godisfluff är fyllda med påskskum. Vi använde gula skumharar som gav en fin ljusgul fyllning. Förvara biskvierna i kylen i 1–2 veckor eller frys in.
Mia Öhrn
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 275 g mandelmassa
  • 1 äggvita

Fyllning

  • 125 g påskskumgodis
  • 3 dl vispgrädde

Doppning

  • 250 g choklad - mörk

Gör så här

  1. Fyllning: Lägg skumgodiset i en kastrull och häll på hälften av grädden. Låt smälta ihop på svag värme under vispning. Tillsätt resten av grädden när godiset har smält. Värm upp lite, men låt det inte koka. Ta bort kastrullen från plattan.

  2. Häll upp den varma blandningen i en bunke. Lägg plastfolie direkt mot ytan så att det inte bildas skinn. Låt svalna och ställ sedan in i kylen. Låt stå kallt ca 5 timmar, men gärna över natten.

  3. Sätt ugnen på 175°. Grovriv mandelmassan och rör ner äggvitan lite i taget. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet. Lägg smeten i en engångsspritspåse. Klipp ett hål i påsen och spritsa bottnar med jämna mellanrum på två plåtar med bakplåtspapper.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills bottnarna fått lite färg. Låt kallna.

  5. Vispa gräddblandningen fluffig med elvisp. Fyll fluffet i en spritspåse och spritsa en tryffeltopp på varje botten. Låt biskvierna stelna i frysen ca 30 min.

  6. Doppning: Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Doppa biskviernas toppar i chokladen. Låt stelna i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!