Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Biscotti

Biscotti är den italienska motsvarigheten till våra skorpor men lite hårdare. De är goda som de är till en kopp kaffe men de serveras ofta att doppa i ett glas av det italienska dessertvinet Vin Santo.
Allt om Mat
Biscotti
Biscotti
Biscotti
Biscotti Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 äggulor
  • 4 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk anis - stött
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 8,5 dl vetemjöl
  • 1 citron - rivet skal
  • 1 lime - rivet skal
  • 1 apelsin - rivet skal
  • 200 g mandel och pistaschnötter - hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170°. Vispa upp ägg, äggulor och socker tills det är vitt och pösigt.

  2. Blanda salt, bakpulver, anis, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda ner det i äggsmeten. Vänd till sist ner citronskal, hackad mandel och pistaschnötter.

  3. Degen blir lite kladdig, mjöla därför händerna och baka ut 3 (för 50 skorpor) längder, ca 25x10 cm, på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Skiva limporna tunt på snedden medan de fortfarande är varma. Sära skivorna och låt skorporna eftertorka i 150° i 30 min eller tills de känns torra. Förvara dem torrt i en burk med lock.

Vad tyckte du om receptet?