Biscotti

Biscotti är den italienska motsvarigheten till våra skorpor men lite hårdare. De är goda som de är till en kopp kaffe men de serveras ofta att doppa i ett glas av det italienska dessertvinet Vin Santo.
Allt om Mat
Biscotti
Biscotti Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 äggulor
  • 4 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk anis - stött
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 8,5 dl vetemjöl
  • 1 citron - rivet skal
  • 1 lime - rivet skal
  • 1 apelsin - rivet skal
  • 200 g mandel och pistaschnötter - hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170°. Vispa upp ägg, äggulor och socker tills det är vitt och pösigt.

  2. Blanda salt, bakpulver, anis, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda ner det i äggsmeten. Vänd till sist ner citronskal, hackad mandel och pistaschnötter.

  3. Degen blir lite kladdig, mjöla därför händerna och baka ut 3 (för 50 skorpor) längder, ca 25x10 cm, på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Skiva limporna tunt på snedden medan de fortfarande är varma. Sära skivorna och låt skorporna eftertorka i 150° i 30 min eller tills de känns torra. Förvara dem torrt i en burk med lock.

Vad tyckte du om receptet?