Biryani med grillad kyckling  

Biryani med grillad kyckling är en rätt som härstammar från Mellanöstern. Biryani kommer från det persiska ordet berya, som betyder stekt eller rostad. Här får riset smak av indisk kryddpasta, variera med andra kryddpastasorter.

Petra Lindstrand
Biryani med grillad kyckling  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kyckling - färdiggrillad
  • 1 knippa salladslök
  • 2 msk korma currypasta
  • 3 dl jasminris - (10 min koktid)
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 200 g spetskål - eller vitkål
  • 1 aubergine
  • rapsolja
  • salt

Garnering

  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Fräs den med currypastan i 1 msk olja i en kastrull ca 1 minut. Tillsätt ris och 6 dl vatten och smula i buljongtärningen. Sjud under lock ca 10 min, rör om då och då.

  2. Bena ur och strimla kycklingköttet. Strimla kålen. Ansa och skär auberginen i små tärningar.

  3. Blanda kål och aubergine med 2 msk olja och stek i het stekpanna ca 5 min. Krydda med 2 krm salt.

  4. Servera riset med grönsaksfräset. Toppa med kyckling, koriander och strimlad chili.

Vad tyckte du om receptet?