Biffwok med koriander

Lena Söderström
Biffwok med koriander

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 400 g lövbiff
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit ingefära - (ca 50 g)
  • 3 röda paprikor
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 ananas - fryst eller färsk, i bitar (250 g)
  • olivolja
  • salt

sojasås

  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på paketet.

  2. Sojasås: Blanda alla ingredienser.

  3. Strimla lövbiffen. Skala och skär löken 
i bitar. Skala och skiva vitlök och ingefära tunt. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Grovhacka koriandern.

  4. Woka/stek köttet i 1  1/2 msk olja ca 3 min. Lägg på ett fat. Strö över 1/2 tsk salt.

  5. Fräs lök, vitlök, paprika och ananas i 
1  1/2 msk olja 3–5 min. Tillsätt kött och ingefära, woka 1 minut. Ringla över såsen och servera med riset.

Vad tyckte du om receptet?