Biffwok med koriander
Fett: 0g
Protein: 0g
Kolhydrater: 0g
Ingredienser
-
3 dl
ris
-
400 g
lövbiff
-
2
rödlökar
-
2
vitlöksklyftor
-
1 bit
ingefära
- (ca 50 g)
-
3
röda paprikor
-
1 kruka
koriander
-
0,5
ananas
- fryst eller färsk, i bitar (250 g)
-
olivolja
-
salt
sojasås
-
1 dl
japansk soja
-
1 msk
rödvinsvinäger
-
2
vitlöksklyftor
Gör så här
-
Koka riset enligt anvisningen på paketet.
-
Sojasås: Blanda alla ingredienser.
-
Strimla lövbiffen. Skala och skär löken i bitar. Skala och skiva vitlök och ingefära tunt. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Grovhacka koriandern.
-
Woka/stek köttet i 1 1/2 msk olja ca 3 min. Lägg på ett fat. Strö över 1/2 tsk salt.
-
Fräs lök, vitlök, paprika och ananas i 1 1/2 msk olja 3–5 min. Tillsätt kött och ingefära, woka 1 minut. Ringla över såsen och servera med riset.