Biffwok med koriander

Lena Söderström

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 400 g lövbiff
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit ingefära - (ca 50 g)
  • 3 röda paprikor
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 ananas - fryst eller färsk, i bitar (250 g)
  • olivolja
  • salt

sojasås

  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på paketet.

  2. Sojasås: Blanda alla ingredienser.

  3. Strimla lövbiffen. Skala och skär löken 
i bitar. Skala och skiva vitlök och ingefära tunt. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Grovhacka koriandern.

  4. Woka/stek köttet i 1  1/2 msk olja ca 3 min. Lägg på ett fat. Strö över 1/2 tsk salt.

  5. Fräs lök, vitlök, paprika och ananas i 
1  1/2 msk olja 3–5 min. Tillsätt kött och ingefära, woka 1 minut. Ringla över såsen och servera med riset.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!