Biffsallad med spetskål

Matig sallad med härliga ingredienser som ryggbiff, pepparrot, äggula och cornichoner.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 800 g spetskål - ca
  • 100 g smör - + till stekning
  • flingsalt
  • 2 skivor levainbröd
  • 600 g ryggbiff - i bit, ca
  • svartpeppar - nymald
  • 1 dl pepparrot - finriven, ca
  • 4 äggulor
  • rödlök - hackad
  • cornichons

Dressing

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Blanda majonnäsen med båda senapssorterna till dressingen.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kålen i 8 klyftor och lägg i en ugnsform. Smält 100 g smör och låt det bli brynt. Häll det över kålen och krydda med flingsalt.

  3. Rosta tills kålen är mjuk, cirka 30 minuter.

  4. Skär brödet i kuber. Stek till gyllenbruna krutonger i smör i en stekpanna, det ska bli cirka 2 dl krutonger. Strö på flingsalt.

  5. Dela köttet så det blir två tjocka skivor. Grilla köttet i en grillpanna, eller stek i smör, till önskad innertemperatur (56° för rosa kött). Krydda med salt och peppar.

  6. Vira in köttet i folie och låt vila några minuter. Skär i tunna skivor vid servering.

  7. Lägg upp kålen på tallrikar. Fördela köttet över. Bygg ett bo av finriven pepparrot i mitten av tallriken. Placera äggulan i boet. Mal över svartpeppar.

  8. Strö på hackad rödlök och krutonger. Toppa med några cornichoner.

  9. Servera med senapsmajonnäsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!