Biff stroganoff i en kastrull – one pot pasta med lövbiff

Recept på biff stroganoff one pot pasta - klassisk stroganoff med pasta tillagad i en kastrull eller i en gryta. En klassiker som går hem hos de flesta med sin goda och krämiga smak. I den här versionen gör du allt i en enda kastrull. Enkelt och smidigt.

Petra Lindstrand
Biff stroganoff i en kastrull – one pot pasta med lövbiff
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 400 g lövbiff - i tunna skivor
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt - 1 tsk
  • 2 krm nymald svartpeppar - + 2 krm
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk dijonsenap
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 350 g pasta - gärna penne

Garnering

  • 1 kruka bladpersilja - finhackad

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva svampen. Strimla köttet.

  2. Bryn köttet i smör i en kastrull eller gryta så det får fin färg. Krydda med 0,5 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med i 2 minuter. Tillsätt svampen och låt den steka med i 1 minut.

  3. Rör i crème fraiche, 1 liter vatten, senap och paprikapulver. Smula ner buljongtärningar och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Koka upp och rör runt så inte pastan fastnar i botten. Koka allt tills pastan blivit ”al dente”. Tillsätt mer vatten om det behövs.

  4. Häll upp pastan på ett fat och garnera med persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer:

Recept på klassisk lasagne

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker