Biff med risnudelsallad

Biff med risnudelsallad är en asiatisk rätt. Det är viktigt att köttet får svalna innan det skivas för att bli saftigt.
Simon Bajada
Foto: Simon Bajada

Ingredienser

  • 500 g oxfilé - i bit eller utskuren biff av bra kvalitet
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk rapsolja
  • 150 g risnudlar
  • 0,5 gurka
  • 1 morot
  • 100 g böngroddar - färska eller från burk

Sås

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 kruka mynta
  • 0,5 dl lime - pressad
  • 3 msk fisksås - asiatisk
  • 3 msk strösocker

Garnering

  • 1,25 dl jordnötter - rostade, osaltade ­
  • 0,5 kruka thaibasilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i olja i en het stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 56° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt köttet svalna.

  2. Sås: Kärna ur och strimla chilin. Strimla myntan. Blanda chili, mynta, limesaft, fisksås och socker. Rör tills sockret lösts upp.

  3. Finstrimla gurkan. Skala och finstrimla moroten. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola hastigt med kallt vatten och låt rinna av.

  4. Skär köttet i tunna skivor. Lägg nudlar, grönsaker och kött på tallrikar. Ringla över såsen och toppa med nötter och basilika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!