Berusad kyckling

Ett recept från René Vazquez Diaz kokbok som heter just Berusad kyckling. Den utgavs 1996 på Albert Bonniers förlag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kyckling - färsk
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar - nymald
  • 1 saft av citron - pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 - 4 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 2 dl torr sherry - (t ex Tio Pepe eller La Ina)
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl rom - mörk (t ex Havanna Club eller Bacardi; inte rom av Jamaikatyper som har annan smak)
  • 15 - 20 stora gröna oliver
  • 1 vitlöksklyfta

Tillbehör

  • ris
  • vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i 6-8 bitar. Lägg dem i en skål, klappa in med salt och peppar och pressa över citronsaft. Täck med plastfolie och ställ i kylskåpet att marinera 1-2 timmar.

  2. Skala vitlök och lök och skiva vitlöken och skär löken i tunna, tunna klyftor.

  3. Torka av kycklingbitarna med hushållspapper. Bryn kycklingen runt om och ta upp dem och fräs sedan lök och vitlök under omrörning några minuter tills löken mjuknar. Häll på sherry och vatten. Koka upp, lägg på lock och låt småkoka ca 20 minuter.

  4. Häll på rom, koka upp och lägg i oliverna. Smaksätt med en pressad vitlöksklyfta och låt småkoka ytterligare ca 10 minuter tills kycklingen är genomkokt. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar. Servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!