Bearnaise-smör

Bearnaise-smör är supergott till nötkött, så som till en härligt till nygrillad biff. Perfekt att ha i frysen!

Ingredienser

  • 1 bananschalottenlök
  • 1 msk smör - + 200 g, rumsvarmt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dragon - finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör ca 2 min. Häll över vinägern och låt svalna.

  2. Vispa 200 g smör så att det blir fluffigt. Tillsätt äggulor, lök och dragon. Krydda med salt och cayennepeppar.

  3. Servera smöret rumsvarmt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!