BBQ-glaserade kycklingspett

BBQ-glaserade kycklingspett är smakrika och goda. BBQ-glazen räcker till mer kyckling men är svår att göra mindre av. Den håller i kylen ca 2 veckor.

Mattias Larsson
BBQ-glaserade kycklingspett
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt

Glaze

  • 1 chipotle (torkad chilifrukt) - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl tomater - passerade
  • 1 dl farinsocker
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Glaze: Hacka chipotlechilin. Skala och finhacka vitlöken. Fräs chili och vitlök i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka utan lock ca 5 min. Mixa glazen slät med mixerstav. Låt kallna.

  2. Putsa och skär kycklingen i ca 3 cm stora bitar. Trä upp kycklingbitarna på åtta spett. Pensla dem med olja och strö på salt.

  3. Grilla kycklingspetten runt om på medeltemperatur ca 4 min på varje sida, tills de är genomgrillade. Pensla med glaze och grilla ytterligare ca 30 sekunder på varje sida.

Vad tyckte du om receptet?