Bavarese al pistacchio

Bavarese al pistacchio är pistaschglass med chokladsås till dessert. Pistaschnötter kan variera i färg och mörknar efter att de har ­mixats.
Mirco Guidi
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g pistaschmassa - se recept
  • 50 g pistaschnötter - skalade

Chokladsås

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker

Garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Vispa ägg, äggulor och socker så att det blir fluffigt. Vispa grädden.

  2. Blanda äggvispet med grädde och pistaschmassa. Hacka pistaschnötterna och blanda ner dem i smeten.

  3. Lägg plastfolie i en avlång form som rymmer ca 1 1/2 liter. Häll i smeten och täck med plastfolie. Ställ in i frysen ca 6 timmar.

  4. Chokladsås: Vispa ihop grädde, kakao och socker i en kastrull till en slät sås. Låt koka upp och sjud ca 5 min. Låt svalna.

  5. Ta fram bavarese al pistacchio ca 10 min före servering. Skär den i skivor och garnera med kakao. Servera med chokladsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!