Basilikasoppa med pocherat vaktelägg

Recept på krämig soppa med basilika, schalottenlök och grädde. Servera med pocherade ägg. Hittar du inte vaktelägg går det bra att pochera små hönsägg och servera till. 
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl vitt vin - torrt
  • 2 msk grönsaksfond - konc
  • 1 krm salt
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 kruka basilika

Tillbehör

  • 8 vaktelägg
  • 8 crostini

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg den i en kastrull och häll på vatten, grädde och vin. Tillsätt fond och salt och koka upp. Sjud under lock ca 5 min.

  2. Ägg: Koka upp 5 dl vatten med 1 tsk ättika och 2 krm salt. Knäck äggen, ett i taget, i en liten kopp. Låt dem försiktigt glida ner i vattnet och sjud ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av.

  3. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i soppan. Låt koka upp. Lägg basilikan i soppan, både blad och stjälkar, och mixa med mixerstav.

  4. Lägg äggen på crostini. Servera till soppan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!