Basilikabröd med soltorkade tomater

Recept på basilikabröd med soltorkade tomater. Goda sommarbröd till grillat!
Allt om Mat
Basilikabröd med soltorkade tomater

Ingredienser

  • 12 tomater - marinerade soltorkade
  • 1 kruka basilika
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten - (37°)
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 13 - 14 dl vetemjöl - (780–840 g)

Pensling

  • 1 ägg

Gör så här

  1. Skär tomaterna i bitar. Hacka basilikan. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och olja.Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Blanda i tomater och basilika i degen. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma till längder och dela dem i 36 bitar. Forma till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 200°.

  4. Pensla bröden med lätt uppvispat ägg. Klipp ett kors i bröden. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Fler bröd smaksatta med örter: