Bärsallad från grillen

Bärsallad från grillen är en enkel men god dessert. Ställ formen direkt över glöden och låt bären bli varma. Servera med vaniljglass.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar
  • 250 g röda vinbär
  • 250 g hallon
  • 0,5 dl pistaschnötter - utan skal
  • 0,5 dl lönnsirap

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna. Halvera dem om de är stora. Repa vinbären. Lägg jordgubbar, vinbär och hallon i en form som kan ställas på grillen.

  2. Grovhacka nötterna och strö dem över bären. Ringla över sirap.

  3. Ställ formen på grillgallret och låt stå över glöden ca 5 min.

  4. Servera den varma bärsalladen med glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!