Banoffee pie med pepparkaka och lingon

Banoffee pie med pepparkaka och lingon är en klassisk brittisk dessert. Här får den julkänsla med pepparkakor, nötter och lingon.

Petra Lindstrand
Banoffee pie med pepparkaka och lingon
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 5 pepparkakor
  • 3 digestivekex
  • 4 msk dulce de leche - (karamelliserad mjölk)
  • 0,75 dl lingon - frysta
  • 2 bananer - små
  • 70 g nötter - kanderade
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 l vaniljglass

Garnering

  • lingonpulver - torkat, kakao eller riven mörk choklad

Gör så här

  1. Mixa digestivekex och pepparkakor till ett smul med mixerstav och fördela i botten på portionsglas.

  2. Klicka och bred ut dulce de leche över smulet. Strö över lingon.

  3. Skala och skiva bananerna. Grovhacka nötterna. Vispa grädden fluffig.

  4. Fördela bananskivor och grädde i glasen. Lägg på en kula glass och strö över nötter och lingonpulver.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på klassisk banoffee pie hittar du här!