Banh Mi med filé

Bahn mi med filé är en macka som ofta äts i Vietnam. Den fylls med fläskkarré, men här lyxar vi till till det med filé.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 g fläskfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk soja - japansk
  • 1 msk ingefära - riven
  • 0,5 msk rårössocker
  • 200 g salladskål
  • 1 salladslök
  • 2 msk srirachasås
  • 2 krm salt
  • 2 portionsbaguetter - (à ca 15 cm)
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk sesamfrön - gärna både svarta och ljusa
  • 0,5 kruka koriander

Gör så här

  1. Putsa och skär fläskfilén i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Blanda köttet med vitlök, soja, ingefära och socker. Låt stå i rumstemperatur ca 15 min.

  2. Ansa och strimla salladskål och salladslök. Blanda grönsakerna med srirachasåsen. Krydda med salt.

  3. Skär bort ändarna på baguetterna och klyv dem. Bred majonnäs på snittytorna. Fördela salladen på underdelarna.

  4. Stek köttet med marinaden i olja under omrörning ca 3 min. Strö över sesamfröna. Lägg köttet i brödbitarna och lägg i salladen. Strö över koriandern. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!