Bandybullar

Dinkelmjöl är ett ganska ovanligt mjöl. Har du inte det kan du ta vetemjöl special med fullkorn i stället.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 4 dl vatten
  • 1 dl kesella kvarg
  • 2 msk honung
  • 1 msk havssalt
  • 1 msk olivolja
  • 1 pkt torrjäst
  • 6 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 6 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Skala morötterna och riv dem fint ner i en bunke. Värm vatten till ca 45° och häll över de rivna morötterna. Rör ner kvarg, honung, salt och olja.

  2. Blanda torrjästen med dinkelmjölet och rör ner det. Blanda sedan ner vetemjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunkens kanter. Pudra över lite mjöl och täck med en bakduk. Ställ att jäsa till sin dubbla storlek ca 30 min.

  3. Strö lite mjöl på bänken och ta upp degen på den. Dela degen i flera lika stora bitar. Rulla dem till släta runda bullar och lägg dem på en plåt med baklåtspapper. Ställ dem att jäsa under bakduk ca 20 min. Sätt ugnen på 225°.

  4. Pensla bullarna med vatten och grädda dem ca 12 min i mitten av ugnen. Låt dem svalna på ett galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!