Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Bananpannkakor – enkelt och snabblagat recept

Recept på fantastiskt goda bananpannkakor. Börja dagen med en riktig energiboost och en glutenfri frukostfavorit! Bananpannkakor är nyttiga och riktigt goda och mättande. Perfekt för dig som tränar eller vill njuta utan mjöl och vanligt socker.

Allt om Mat
Bananpannkakor – enkelt och snabblagat recept
Bananpannkakor – enkelt och snabblagat recept
Bananpannkakor – enkelt och snabblagat recept
Foto: Pearl Åkesson

Bananpannkakor

  • 2 bananer
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör - eller rapsolja

Gör så här

  1. Skala och mosa bananerna med en gaffel i en bunke.

  2. Knäck äggen över bananerna och blanda till en smet, gärna med mixerstav. Tillsätt vaniljpulver och salt.

  3. Stek pannkakor av smeten i smör eller olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Använd gärna ett plättlagg med släpp lätt-beläggning!

Vad tyckte du om receptet?

Topping att servera till bananpannkakor

Bananpannkakorna är goda precis som de är. Men vill du ha topping på pannkakorna får du goda tips här:

Färska bär eller frysta, tinade bär

Kokos

Honung

Jordnötssmör eller mandelsmör

Kvarg med vaniljsmak

Kvarg

Vispad grädde

Glass

Sylt

Skivad banan

En klick keso

Blandade bär med kvarg

Skivad banan, granatäpple och yoghurt. Ringla över lönnsirap.

Tips! Havregryn i smeten:

Att ha lite havregryn i smeten ger inte så stor smakskillnad, men gör dig mycket mättare. Dessutom är havregryn otroligt bra för vår kropp.Blanda i 1/2-1 dl havregryn i smeten. Låt smeten så ca 10 min så att havregrynen blir mjuka. Mixa med mixerstav.

Tips! Smaksättning:

Smaksätt gärna smeten med lite mald kanel eller kardemumma.

Tips! För dig som älskar bananpannkakor – testa kesoplättar!

Läs mer: Bästa receptet på knäckig äppelpaj