Bananpannkakor – recept

Bananpannkakor på det absolut godaste sättet. Ingen klassisk bananpannkaka med bara ägg och banan, utan en lyxigare variant. De här pannkakorna går kvickt att steka och smakar underbart, särskilt om du använder något övermogna bananer. Gott att äta till frukost, mellanmål eller bjuda på som dessert! Gör busenkla bananpannkakor på bara två ingredienser - se filmen nedan!
Mitt Kök
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 små banan - mogna
  • 85 g smör - smält plus lite extra till stekningen
  • 2,4 dl mjölk
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 2 msk socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 3,3 dl vetemjöl
  • olivolja - till stekningen

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Knäck äggen i en bunke och mosa ner bananerna med en gaffel. Rör ner smält smör, mjölk och vaniljextrakt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ordentligt för att blanda dem; det ska bli en slät smet med små bitar av banan i. Om man vill göra i ordning smeten i förväg utesluter man bakpulvret och låter smeten stå i kylskåpet. Tillsätt bakpulvret strax innan du ska steka pannkakorna.

  3. Smält en klick smör tillsammans med en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme till hög värme. Som alltid när man steker pannkakor blir den första inte så fin, men sedan går det lätt. Pannkakorna ska vara lite större än plättar och ganska tjocka, inte stora och tunna, så häll ca 2 msk smet i den heta stekpannan. Stek i 2–3 minuter tills bubblor bildas på ytan. Vänd pannkakan och stek på andra sidan i upp till en minut tills den har blivit gyllenbrun. Låt pannkakan glida över på en tallrik och håll den varm i ugnen.

  4. Beroende på stekpannans storlek steker du pannkakorna i omgångar. De är godast om man äter dem så fort som möjligt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från kokboken Frukost - morgon, middag, kväll av Fern Green.

Recept på bananpannkakor på bara två ingredienser hittar du här! 

Recept från Mitt kök