Bananbröd

Bananbröd passar bra till mellis med en skiva ost på. Baka brödet när du har lite övermogna bananer så slängs de inte bort.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 bananer - mogna
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 1 dl rågmjöl - grovt
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl filmjölk
  • 0,5 dl sirap - ljus

Garnering

  • pumpakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och mosa bananerna. Blanda vetemjöl, rågsikt, pumpakärnor, bikarbonat och salt. Tillsätt bananmos, filmjölk och sirap och blanda till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt brödet stå kvar i formen ca 5 min innan det stjälps upp på ett galler och får kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!