Bananbröd med nötter

Det saftiga brödet med nötter blir bara godare efter en dag eller två.

Mitt Kök
Bananbröd med nötter
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 2 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 4 bananer - mogna
  • 1 dl matolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl paranötter
  • smör - till formen
  • 1 dl kokosflingor - till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker hårt i minst 5 minuter med elvisp.

  2. Mosa bananerna med en gaffel. Rör ner bananer och olja i äggvispet.

  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och nötter och vänd sedan i bananblandningen.

  4. Smörj en brödform (1 1/2 liter) och strö den invändigt med kokos.

  5. Häll brödsmeten i formen och grädda i mitten på ugnen, 175 grader, cirka 50-60 minuter. Kontrollera med sticka om den är färdig. Lägg över folie om kakan skulle bli för mörk innan den är torr i mitten.

  6. Skär du upp brödet samma dag kan nötterna lossa lite. Förvara brödet i plast och i kylskåp så håller det sig saftigt upp till en vecka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök