Recept från Mitt kök
Bananbröd med nötter
Det saftiga brödet med nötter blir bara godare efter en dag eller två.
Ingredienser
-
2 dl
råsocker
-
2
ägg
-
4
bananer
- mogna
-
1 dl
matolja
-
4 dl
vetemjöl
-
2 tsk
bakpulver
-
1 tsk
bikarbonat
-
0,5 tsk
salt
-
1 dl
hasselnötter
-
1 dl
paranötter
-
smör
- till formen
-
1 dl
kokosflingor
- till formen
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker hårt i minst 5 minuter med elvisp.
-
Mosa bananerna med en gaffel. Rör ner bananer och olja i äggvispet.
-
Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och nötter och vänd sedan i bananblandningen.
-
Smörj en brödform (1 1/2 liter) och strö den invändigt med kokos.
-
Häll brödsmeten i formen och grädda i mitten på ugnen, 175 grader, cirka 50-60 minuter. Kontrollera med sticka om den är färdig. Lägg över folie om kakan skulle bli för mörk innan den är torr i mitten.
-
Skär du upp brödet samma dag kan nötterna lossa lite. Förvara brödet i plast och i kylskåp så håller det sig saftigt upp till en vecka.