Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Bananbröd med nötter

Det saftiga brödet med nötter blir bara godare efter en dag eller två.
Mitt Kök
Bananbröd med nötter
Bananbröd med nötter
Bananbröd med nötter
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 2 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 4 bananer - mogna
  • 1 dl matolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl paranötter
  • smör - till formen
  • 1 dl kokosflingor - till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker hårt i minst 5 minuter med elvisp.

  2. Mosa bananerna med en gaffel. Rör ner bananer och olja i äggvispet.

  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och nötter och vänd sedan i bananblandningen.

  4. Smörj en brödform (1 1/2 liter) och strö den invändigt med kokos.

  5. Häll brödsmeten i formen och grädda i mitten på ugnen, 175 grader, cirka 50-60 minuter. Kontrollera med sticka om den är färdig. Lägg över folie om kakan skulle bli för mörk innan den är torr i mitten.

  6. Skär du upp brödet samma dag kan nötterna lossa lite. Förvara brödet i plast och i kylskåp så håller det sig saftigt upp till en vecka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök