Banan- och kokosnice cream

Gör en söt och krämig nice cream! Mixa färska och frysta bananskivor med vaniljpulver, kokosmjölk, fet yoghurt och lite flytande honung. Garnera med knapriga kokoschips! Det är även gott med chokladsås till.

Elisabeth Johansson
Banan- och kokosnice cream
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 bananer
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk grekisk yoghurt
  • 1 - 2 tsk honung - flytande

Att servera i

  • 2 kokosnötter

Till garnering

  • kokoschips

Gör så här

  1. Skala och skiva fyra av bananerna och lägg in skivorna i frysen i minst 5–6 timmar.

  2. Skär upp den femte bananen och mixa med de frysta bananskivorna.

  3. Tillsätt vaniljpulver, kokosmjölk, yoghurt och honung.

  4. Lägg upp glassen i halva kokosnötter eller portionsskålar och servera med kokoschips.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök