Balsammarinerad kyckling på spett i baguette med mangosalsa

Fyll baguetterna med härligt grönt och lägg i kyckling på spett. När det är dags att äta, kläm ihop baguetten och dra försiktigt ur spetten. Spetten gör att alla kycklingbitarna finns på plats i brödet, även efter ”transport”. De bönor som inte går åt kan frysas in. Skölj dem och låt dem rinna av innan infrysning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g kycklingfiléer

Marinad

  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 tsk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Salsa

  • 1 salladslök
  • 0,25 röd spansk peppar
  • 0,5 mango
  • 0,5 avokado
  • 3 msk svarta bönor - från burk
  • 1 tsk olja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk citron

Tillbehör

  • 2 fullkornsbaguette
  • 1 dl örter - färska, t.ex basilika, persilja, koriander

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg dem i marinaden och låt stå ca 10 min. Stek eller grilla bitarna runt om ca 5 min. Låt svalna och trä på spett.

  2. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och skiva pepparfrukten mycket tunt. Skala och skär mangon i tärningar. Dela, kärna ur och tärna avokadon.

  3. Blanda salladslök, pepparfrukt, mango, avokado och sköljda svarta bönor med oljan. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

  4. Dela baguetterna längs med, men inte helt igenom. Fördela örterna i bröden. Lägg i spetten. Servera med salsan.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!