Bali bowl med kokos och banan

Söta bananer, krämig kokosmjölk och knapriga kokoschips. Toppa bowlen med lite havre- och frögranola. En smoothie bowl är en fastare och krämigare variant av smoothie och äts med sked i stället för att drickas. Den lite tjockare konsistensen beror på att bowlen ofta innehåller frysta frukter och bär.
Elisabeth Johansson
Bali bowl med kokos och banan
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Havre- och frögranola

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 msk chiafrön
  • 2 msk honung - flytande
  • 1 msk rapsolja

Bali bowl

  • 2 kokosnötter
  • 1 carambole
  • 4 bananer
  • 2 dl kokosmjölk
  • kokoschips
  • blommor - orkidéer

Gör så här

  1. Havre- och frögranola: Sätt ugnen på 155 grader.

  2. Blanda alla ingredienser och strö ut på en plåt med bakplåtspapper Grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Vänd runt allt efter halva tiden så att det blir jämnt gräddat.

  3. Bali bowl: Dela på koksnötterna, skär upp carambolen i skivor.

  4. Skala bananerna och skär dem i skivor, frys in skivorna i minst 5-6 timmar. Mixa bananerna och häll i lite i taget av kokosmjölken tills det blir en jämn krämig konsistens.

  5. Servering: Lägg glassen i kokosskalen eller i skålar. Lägg på kokoschips och carambole. Toppa med havre- och frögranola och garnera med blommor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök