Bakade tomater med dillfrön och rosépeppar

Bakade tomater kräver sin tid i ugnen - men så blir de också något alldeles speciellt!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 körsbärstomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form. Pensla halvorna med olja.

  2. Strö rosépeppar, dillfrön, socker, salt och peppar på tomaterna.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme. Sänk ugnsvärmen till 75° och tillaga ytterligare 1 timme.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!