Bakade rödbetshalvor med osttopp

Recept på bakade rödbetshalvor med osttopp.
Allt om Mat
Bakade rödbetshalvor med osttopp
Bakade rödbetshalvor med osttopp Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 6 rödbetor
  • 1 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 70 g kvibille gräddädelost
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 6 valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rödbetorna tunt så de inte förlorar sin färg. Dela stora rödbetor på mitten, låt små vara hela och lägg på bakpapper.

  2. Ringla olja över och salta. Baka i ugn, 225 grader, cirka 40 minuter. Kontrollera med sticka att rödbetorna är mjuka.

  3. Låt svalna. Rör ihop finriven ädelost med crème fraiche och spritsa eller klicka på betorna. Garnera med valnöt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!