Bakade päron

Använd svenska päron eller sorten bosc som har mycket smak. Mascarponekrämen, smaksatt med citron och honung, är härligt len.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg päron
  • 1 citron - pressad saft
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk smör - smält
  • 2 msk honung - flytande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Halvera ­päronen. Pressa över citronsaft. Dela vaniljstången och skrapa ut vaniljfröna med en bordskniv, ­skrapa sedan av dem på päron­halvorna. Pensla med smält smör och ringla över honung.

  2. Ugnsbaka päronen 3–4 timmar mitt i ugnen. Blanda ihop ingredienserna till krämen och servera ­päronen ljumma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!