Bakade jordgubbar med vanilj och citron

Bakade jordgubbar med vanilj och citron är goda både varma och kalla. Vill man förbereda kan de bakas upp till 3 dagar före och förvaras i burk i kylen.
Tove Nilsson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 citron
  • 0,5 dl strösocker

Tillbehör

  • vispad grädde och vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Snoppa och lägg jordgubbarna i en ugnssäker form.

  2. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och -frön i formen.  Halvera citronen och pressa ut saften. Häll ­citronsaften över jordgubbarna och strö över sockret.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.  Servera jordgubbarna med vispad grädde eller vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!