Bakad potatis med Öströöröra

Recept på bakad potatis med Öströöröra. En populär smårätt på Café fårhagen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 bakpotatisar
  • 200 g lammfiol - rökt
  • 1 paprika - röd
  • 1 äpple
  • 2 dl majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk persilja - hackad
  • 3 msk pepparrot - riven
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1,5 dl ärtor - gröna
  • 1 tsk salt
  • 0,5 purjolök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och borsta potatisen. Stick några hål i varje potatis med en gaffel.

  2. Lägg potatisen på ugnsgallret och tillaga mitt i ugnen ca 1 timme tills den känns mjuk. I mikrovågsugn kan fyra potatisar i taget bakas på högsta effekt 12–14 min. Känn med en sticka om de är mjuka.

  3. Strimla köttet. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och hacka paprika och äpple.  Blanda majonnäs och gräddfil. Tillsätt persilja, pepparrot och sweet chilisås. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Servera röran i de bakade potatisarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!