Bakad potatis med lax och fetaost

Nu i hösttider passar det bra att servera en varm sallad till den bakade potatisen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar - (à ca 300 g)
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 paprika - gul eller orange
  • 400 g gravad lax
  • 1 msk olivolja
  • 125 g plommontomater - små
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen i ljummet vatten och picka den med en provsticka. Tillaga potatisen i mikrovågsugnen på full effekt ca 15 min.

  2. Lägg potatisen i  en ugnssäker form och tillaga den mitt i ugnen ca 15 min tills den är genommjuk.

  3. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Skär laxen i mindre bitar. Fräs lök, vitlök, paprika och lax i oljan ca 2 min

  4. Skär tomaterna i fjärdedelar och blanda ner i fräset. Smaka av med salt och peppar. Tärna osten och blanda i fräset precis före servering. Skär en skåra i potatisen och toppa med lax- och fetaostsalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!