Bakad pistaschcrème med passionstryffel och frukt

Recept på bakad pistaschcrème med passionstryffel och frukt. Pistascharomen förstärker ­smaken. Den går att beställa på Stockholms Aeter & Essencefabrik.

Ingredienser

  • 60 g pistaschnötter - utan skal
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 1 krm hushållsarom - pistasch
  • 1 krm hushållsfärg - grön

Garnering

  • 0,5 dl strösocker

Tryffel

  • 1 passionsfrukt
  • 100 g choklad - mörk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl hallonpulver - frystorkat

Frukt

  • 4 passionsfrukter
  • 200 g hallon - färska

Gör så här

  1. Mixa nötter, grädde och mjölk till en slät kräm. Häll krämen i en kastrull och tillsätt sockret. Låt koka upp och sedan kallna. Ställ smeten i kylen ca 2 timmar.

  2. Sätt ugnen på 150°. Sila krämen och blanda den med äggulor, pistascharom och hushållsfärg. Fördela smeten i små portionsformar (à ca 1 dl). Häll hett vatten i en långpanna och ställ i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt kallna.

  3. Tryffel: Halvera och gröp ur passionsfrukten. Passera inkråmet genom en sil, mät till 1 msk. Hacka chokladen. Koka upp passionsfrukt och grädde. Häll blandningen över chokladen och rör tills den smält. Ställ chokladsmeten i kylen ca 30 min.

  4. Rulla smeten till kulor. Rulla dem i hallonpulvret. Ställ tryffeln i kylen fram till servering.

  5. Strö socker över crèmen och bränn med en brännare. Servera med tryffel, halverade passionsfrukter och hallon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!