Bakad camembert med honung, rosmarin och rostade mandlar

Bakad camembert med honung, rosmarin och rostade mandlar. Osten med sin goda topping ska ätas varm med tillbehör som picklade grönsaker, focaccia och charkuterier.

Sophie Berlin
Bakad camembert med honung, rosmarin och rostade mandlar
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 camembert - hel (250 g)
  • 2 lagerblad
  • 1 kruka rosmarin
  • 2 msk vitt vin - torrt
  • 1 dl sötmandel - grovhackad
  • 2 msk flytande honung

Tillbehör

  • focaccia - se recept
  • picklat vintergrönt - se recept
  • charkuterier

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Förstärk kanterna på osten med ugnsfolie, så att osten inte rinner ut. Lägg osten i en ugnssäker form. Snitta ytan på osten och tryck in lagerblad och kvistar av rosmarin. Häll på vin och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Rosta mandeln i en torr stekpanna.

  3. Ta osten ur ugnen. Strö på mandel och ringla över honung.

  4. Servera med focaccia, picklat vintergrönt och charkuterier.

Vad tyckte du om receptet?