Bakad brieost med lönnsirap, tranbär, russin och flagad mandel

Recept på bakad brieost med lönnsirap, tranbär, russin och flagad mandel. Underbart krämig ost med bär och lönnsirap att äta på rostade brödsnittar.
Recept på bakad brieost med lönnsirap, tranbär, russin och flagad mandel.
Recept på bakad brieost med lönnsirap, tranbär, russin och flagad mandel. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 brietårta - i träask (500 g)
  • 3 msk tranbär - torkade
  • 3 msk russin - gula
  • 3 msk mandel - flagad rostad
  • 2 msk lönnsirap - –3 msk

Tillbehör

  • baguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° Skär brödet i cm-tjocka skivor. Rosta det lätt på båda sidor.

  2. Ta bort plasten som sitter runt osten. Lägg tillbaka den i asken och lägg på locket. Smält den mitt i ugnen 15–20 min.

  3. Ta av locket och strö på tranbär, russin och flagad mandel.

  4. Värm lönnsirapen i en kastrull. Ringla den varma lönnsirapen över osten och servera  med baguette.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!